Taskforce Mobile ontbijtsessie: Internet Of Things | #IABnl

 

Internet of things is hot. Er wordt veel over geschreven er wordt veel over bericht. Maar wat is het eigenlijk? Hoe kun je het toepassen in marketing? Welke rol speelt het? En in hoeverre is het niet alleen maar toekomstmuziek en een hype en waait het allemaal wel weer over?

De Taskforce mobile organiseert op 26 september een breakfast session om antwoord te krijgen op die vragen. In een interactieve sessie in het Inspiratiehuis van Bosch Siemens Home appliances vertellen ING, Bosch Siemens en M2Mobi over de manier waarop zij internet of things nu al toepassen in hun producten en diensten. Op welke manier is hun organisatie veranderd om dat voor elkaar te krijgen, en wat betekent dit voor hen als marketeers?

Michiel Munneke – General Manager M2Mobi – vertelt over de verschillende domeinen waarin internet of things zich begeeft. Met de toepassing van beacons op vliegvelden deelt Michiel toepassingen uit de praktijk die hij met zijn bureau zelf hebben opgezet bij onder meer Schiphol, maar belicht hij ook cases in de overige domeinen.

Arlette Warmerdam – Merk manager ING – vertelt over de rol die banken spelen in de wereld van connected devices. Hoe betaal je voor de melk die door de koelkast besteld wordt? Mag een apparaat gewoon een transactie aangaan? Welke rol speelt een bank in deze toekomst?

Luuk Brinkman – Head of digital marketing bij BSH Bosch Siemens Home Appliances – vertelt en laat zien hoe zij internet of things toepassen in hun producten. Luuk zal ook ingaan wat er voor nodig is geweest om dit te realiseren en hoe je hier als digital marketeer mee omgaat.

We sluiten de sessie af met een workshop waarin we de mogelijkheden verkennen voor een voorbeeld product/categorie.

 

Programma

 

08:30 – 09:00 Inloop & koffie / broodjes

09:00 – 09:10 Intro Diederick Ubels ( MobPro)

09:10 – 09:20 Michiel Munneke (M2mobi)

09:20 – 10:40 Arlette Warmerdam (ING)

10:40 – 11:00 BSH Tour – Luuk Brinkman e.a.

11:00 – 11:30 Workshop

 


Schrijf je hier in