Winnaars IAB Nederland Programmatic Awards 2018

3 minuten leestijd (532 woorden)

​Met veel plezier en trots delen wij de winnaars van de Programmatic Awards 2018! 

PROGRAMMATIC SOLUTION

BANNERCONNECT/GREENHOUSE GROUP– App2Web 

"Oplossing voor een uitdaging waar de hele markt tegenaan loopt", "Slim gebruik van het mobile programmatic ecosysteem", "Effectieve workaround voor een relevant topic".

 

PERFORMANCE/ACTIVATION CAMPAIGN

OMD – Renault's Improved Always-On Consumer Funnel

"Erg complete case, goed en helder overzicht van de campagne opzet: van idee tot de uiteindelijke resultaten", "Data-driven en resultaatgericht: verschillende datapunten, maatwerk target audiences en op de context aangepaste creatives."

"Goed doordachte conversie funnels, ongekende increase in results 2017 tov 2018." "Complete case met waarbij goed gebruik is gemaakt van de opties binnen programmatic"

 

BRANDING/AWARENESS CAMPAIGN

BANNERCONNECT – KPN, "het beste van tv, komt toch online"

"Campagne met een vernieuwend onderzoek waarbij duidelijk uitgelegd hoe & waarom waarbij programmatic inzet essentieel is." | "Compleet - data, tech, doelstelling en resultaten goed gecommuniceerd en helder - focus inderdaad op merk." | "Vernieuwend, relevant voor de hele markt."

 

DIGITAL OUT OF HOME CAMPAIGN

DENTSU AEGIS NETWORK – C&A

"Concrete resultaten en interessante koppeling OOH en mobile"| "Dit is precies wat je verwacht van je agency. Creatief gebruik van tech, setup en duidelijk resultaat." | "Te gekke case, nieuwe aanpak met hyper local targeting via OOH en mobile." | "Combinatie tussen local targeting data met historische store visits / competitor visits! Erg creatieve aanpak."

 

MOBILE CAMPAIGN

MOBPRO – Lipton Contextual Mobile

"Goed gebruik van het medium en laat duidelijk de upside voor Unilever zien." | "Creatives zien er erg goed uit en zijn in en zijn in de juiste context. Tof het gebruik van chatbots!" | "Complete campagne met duidelijke strategie, veel verschillende targeting en creatives welke door programmatic en data toch schaalbaar in te zetten is."

 

DATA-DRIVEN CREATIVE

TRAFFIC4U – Wehkamp, Dynamic Video Christmas Campaign

"Toffe aanpak, nieuwe creatieve oplossing die volledig dynamisch is: vrij uitzonderlijk in de video space." | "Creatives zien er fantastisch uit en geven de mogelijkheid om tegelijkertijd eenemotionele en rationele boodschap over te brengen." | "Heel goed, van het bepalen van de KPIS tot aan het mee laten lopen van een TVS om het effect van personalisatie te meten."| "Indrukwekkend, hoeveel variabelen en mogelijkheden er met elkaar gecombineerd worden!"

 
PROGRAMMATIC GENIUS AWARD
BIDWISER

"Dit is een extra award. Het is een prijs voor een AI biedingsmanager die wij belonen voor een unieke aanpak"

 

TALENT AWARD CAMPAIGN MANAGER

ANNEMARIE BROUWER – Traffic 4 you 

"Binnen 2,5 jaar echt een gezicht in de programmatic industrie" | "Zowel jury als public voting waren unaniem voor Annemarie".

 

TALENT AWARD RISING STAR  

MART VAN MELICK – Bannerconnect 

"Binnen een jaar al nieuwe collega's trainen is uitzonderlijk" | "Nieuwsgierig, leert snel en is niet bang om verantwoordelijkheid op te pakken."

 

TALENT AWARD DATA HERO

BRUNO CORTESE– Platform161 

"Zonder kennis van de programmatic industrie binnen een jaar al complexe data vraagstukken oplossen is fantastisch." | "Een Data Hero die ook nog eens met API's overweg kan. Dat moet gewoon mooie dingen opleveren in de toekomst!"

 

TALENT AWARD SALES EVANGELIST

LES MACKENZIE– de Persgroep 

"Who doesn't know Les zeiden ze bij de Persgroep! Dat blijkt!" | "Zelfs voor het vergaren van stemmen weet Les slim gebruik te maken van zijn netwerk"

De Programmatic Awards 2018 werden mede mogelijk gemaakt door: