Inschrijving Programmatic Awards 2019 is geopend

2 minuten leestijd (351 woorden)
Voor het derde jaar op rij krijgt de online-advertisingindustrie de kans om haar beste programmatic-advertising cases in te zenden en aanstormende talenten te nomineren. Aanmelden voor een van de elf awards kan tot 26 april 2019 via programmaticawards.com. Na die datum zal de vakjury zich over de inzendingen buigen en de shortlist samenstellen, zodat vanaf half mei ook het publiek zijn stem kan uitbrengen. De Programmatic Awards zullen op donderdag 13 juni in Pakhuis West in Amsterdam worden uitgereikt.


Drie nieuwe categorieën
De programmatic industrie is jong, dynamisch en continu aan verandering onderhevig, en dat is ook terug te zien in de categorieën van dit jaar. Van de in totaal elf categorieën zijn er drie nieuw: Full Funnel, Innovative Format en Tech & Measurement. Twee awards hebben het veld moeten ruimen: Mobile en Programmatic Pioneer.

Sabrina Schmidt, voorzitter van de IAB Nederland Taskforce Programmatic die het event organiseert: "Als taskforce is het onze missie om de programmatic industrie naar een nog hoger niveau te tillen. De awards hebben inmiddels bewezen dat ze hier een belangrijke rol in spelen. Ze zijn een inspiratie voor de industrie om steeds slimmer, creatiever en effectiever om te gaan met programmatic tools, advertenties en data. Het is voor ons ook niet meer dan vanzelfsprekend dat we de categorieën ieder jaar weer aanpassen om de ontwikkelingen in de markt te reflecteren."

Na de vakjury is het de beurt aan het publiek
De vakjury, met daarin vertegenwoordigers van Talpa, Google, XITE, AppNexus, MobPro, Bannerconnect, Accenture, ING, Bol.com en Platform161, zal half mei per categorie de shortlist/ genomineerden bekendmaken. Net als voorgaand jaar zal na die datum de industrie worden gevraagd als publieksjury op te treden en een stem uit te brengen op de genomineerde talenten. De uiteindelijke winnaars ontvangen donderdag 13 juni hun award op het grootste feest dat de programmatic industrie kent.

Tickets zijn nu te koop
Wil je de Award Show bijwonen? Koop dan, om teleurstelling te voorkomen, nu alvast je ticket. De organisatie verwacht dat ook dit jaar de kaarten in no time zijn uitverkocht. Tickets zijn inclusief Award Show, open bar en afterparty.