Foto's & recap Townhall Privacy

2 minuten leestijd (345 woorden)

Afgelopen maandagochtend trapte wij de Amsterdam eWeek af met een Townhall  Privacy rondom het IAB Transparency & Consent Framework (TCF), de nieuwe standaard voor privacy in de industrie. Matthias Matthiessen van IAB Europe gaf een presentatie over het TCF. Hij startte met een overzicht van de belangrijkste veranderingen en uitdagingen die de GDPR met zich meebrengt: 1. verantwoordingsplicht - het kunnen aantonen dat aan de regels wordt voldaan; 2. Transparantie - dat elk bedrijf dat gegevens verwerkt de doeleinden van hun gegevensverwerking openbaar moet maken; 3. Wettelijke verwerking -  toestemming en legitieme belangen moeten op een gedetailleerd niveau worden vastgelegd. Hierdoor ontstaat het probleem dat zonder branche overkoepelende normen het voor bedrijven niet mogelijk is om aan deze verplichtingen te voldoen, hiervoor is een nauwe samenwerking vereist. Hierin biedt het TCF de oplossing. Het helpt de bedrijven in de branche ervoor te zorgen dat ze voldoen aan de algemene gegevensbeschermingsvordering van de EU bij het verwerken van persoonlijke gegevens of het openen en/of opslaan van informatie over de gebruiker. 

In het aansluitende panel, met vertegenwoordiging van Platform161, RTL en Eneco werd druk gesproken over de huidige wettelijke gronden zoals gerechtvaardigd belang en toestemming, waar en wanneer deze toe te passen, hoe lang de cookie wall nog zal bestaan in zijn huidige vorm en waarom de adoptie van adverteerders nog beperkt is. We sloten de paneldiscussie af met de vraag in hoeverre de panellisten al verzoeken hadden ontvangen van consumenten die graag hun data wilde inzien. Hieruit bleek dat alle panellisten het verzoek al hadden ontvangen maar nog niet in grote getale.

Alle informatie met betrekking tot het IAB TCF kan ook altijd teruggevonden worden op: https://advertisingconsent.eu 

Mocht je naar aanleiding van de Townhall nog vragen hebben stel ze dan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.