85% van alle smartphones draait op Android

1 minuten leestijd (84 woorden)
Het marktaandeel van Android blijft OS overstijgen

Uit een onderzoek van Strategy Analytics blijkt dat het marktaandeel van Google's mobiele besturingssysteem in het 2e kwartaal van 2014 is gestegen naar 85%. 12% draait op iOS en 2,7% op Windows Phone. Overige mobiele besturingssystemen als BlackBerry hebben minder dan 1% marktaandeel. De groei van het marktaandeel van Android komt door de verkoop van goedkope smartphones in 2e en 3e wereldlanden.
Desondanks bleek uit onderzoek van MobileMarketing.nl dat onder 178 Nederlandse mobiele- en reclamebureaus is gehouden, dat 93% van de bureaumedewerkers iOS gebruiker zijn.